πως παρασκευάζεται το κρασί !
Τα σταφύλια μαζεύονται μόλις ωριμάσουν και πατιούνται σε ειδικά πατητήρια, για να προκύψει ο χυμός που ονομάζεται γλεύκος.Κατά τη ζύμωση, που στην αρχή είναι ζωηρή και αργότερα γίνεται πιο ήπια, παράγεται διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο φεύγει και προκαλεί άφρισμα του υγρού.Όταν σταματήσει η ορμητική ζύμωση του υγρού, αυτό μεταγγίζεται σε βαρέλια που έχουν αποστειρωθεί με όζον ή διοξείδιο του θείου, τα οποία κλείνονται καλά.
Τα σταφύλια μαζεύονται μόλις ωριμάσουν και πατιούνται σε ειδικά πατητήρια, για να προκύψει ο χυμός που ονομάζεται γλεύκος.Κατά τη ζύμωση, που στην αρχή είναι ζωηρή και αργότερα γίνεται πιο ήπια, παράγεται διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο φεύγει και προκαλεί άφρισμα του υγρού.Όταν σταματήσει η ορμητική ζύμωση του υγρού, αυτό μεταγγίζεται σε βαρέλια που έχουν αποστειρωθεί με όζον ή διοξείδιο του θείου, τα οποία κλείνονται καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου